Gheorghe Mureșan

Gheorghe Mureșan

Gheorghe Dumitru Mureşan s-a născut in Tritenii de Jos, judeţul Cluj, la 14 februarie 1971.

Joacă baschet de la 14 ani si a facut parte din echipa Universitatii Cluj. In 1992 a jucat pentru clubul Elan Béarnais Pau Orthez si in acel an clubul a câştigat Liga Nationala de Baschet a Franţei.

A fost remarcat de Asociaţia Naţională de Baschet (NBA) din Statele Unite si a fost cooptat la echipa Washington Wizards in 1993. S-a întors in Franţa in 1994 si era numit cel mai bun sportiv pregătit la NBA din echipa Pau Orthez. A trecut la echipa americana New Jersey Nets in perioada 1998-2000.  S-a retras din NBA in anul 2000 si s-a întors in Franţa.

In 2003 s-a stabilit la Washington împreuna cu soţia si cei 2 copii ai săi. Este manager la fostul sau club Washington Wizards, a publicat cartea The Boy’s Fitness Guide.

Gheorghe Mureşan este cunoscut si ca actor a jucat in producţia de la Hollywood My giant / Uriaşul meu (1998), regizat de Michael Lehmann, alaturi de actorul Billy Crystal. In anul 2000 a apărut in videoclipul lui Eminem numit My Name Is. Cea mai recenta apariţie este cea din filmul Serial Buddies (2010), in rolul lui Paul.

Pe scurt despre Gheorghe Mureşan:

Nume complet: Gheorghe Dumitru Mureşan
Porecla: Ghiţă
Ocupatia: baschetbalist profesionist, actor
Data nasterii: 14 februarie 1971
Zodia: Varsator
Locul nasterii: Tritenii de Jos, judeţul Cluj, România
Naţionalitate: romana
Starea civila: căsătorit
Sotia: Liliana Muresan
Copii: 2 baieti: Gheorghe si Victor
Inaltime: 2,31 m
Greutate: 143 kg

Sursa: biografii.famouswhy.ro

Share